Biografie

Louis ’t Hart, geboren in Velsen op 22 juni 1951, Gepensioneerd, weduwnaar, vader van twee dochters (tweeling).

Louis is sinds 1973 begonnen met het tekenen en schilderen van meestal architectonische voorstellingen met veel lijnenspel en beweging.

Van 1982 tot 1987 heeft hij de TEHATEX leraren opleiding gevolgd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en van  1995 tot 1998 de Pabo opleiding, om daarna als groepsleerkracht te gaan werken in de bovenbouw en heeft dat tot 3 jaar terug gedaan.

Door de buitenstudies en het ontwikkelen van de gebouwde omgeving heeft zijn werk een impressionistisch en expressionistisch karakter, dat steeds terug komt in het lijnen en contourenspel, hedendaags heeft zijn werk een harmonische uitstraling en heeft ook een kubistisch karakter.

Louis heeft op verschillende locaties ateliers gehad zoals, in IJmuiden op de langenieuwstraat, ijmuiderstraatweg, Koningin Wilhelminakade. In de jaren 80 heeft hij schilderlessen gegeven aan volwassenen in buurthuizen De Dwarsligger, en de Brulboei in IJmuiden.

Louis heeft talloze exposities op zijn naam o.a. in Kennemerland, heel Noord-Holland en Utrecht.

Momenteel is hij bezig met de visuele gebouwde omgeving, door het schilderen van oude panden in de eigen omgeving en deze op doek te zetten.

Medio 2020 is het de bedoeling om via deze site de doeken naar buiten te brengen.Hij bewerkt sommige van zijn doeken met allerlei materialen zodat een 3D effect ontstaat. Tevens verzorgd Louis rondleidingen door zijn geliefde oud-IJmuiden.